Pasuri, Lumturi apo të dyja bashkë?

Pasuri, Lumturi apo të dyja bashkë?

Tema e lumturisë është një nga më të diskutueshmet në ditët e sotme. Pyetja se “kur ndihemi të lumtur” duket sikur nuk ka marrë përgjigje deri tani. Pse mendoj kështu? Sepse mendimtarë, studiues dhe individë të ndryshëm e masin lumturinë sipas treguesve të ndryshëm....
Plakja nuk është një problem që duhet zgjidhur

Plakja nuk është një problem që duhet zgjidhur

Ne nuk mërzitemi sepse po plakemi, por sepse nuk ndihemi të përmbushur shpirtërisht. Plakja (sidomos tek gratë) është një proçes që duhet frenuar. Kështu jemi mësuar të mendojmë, apo jo? Por, çfarë do të thotë të plakesh? Si e konceptojmë plakjen në ditët e sotme? Do...