September

09/20/2018

Si mund të kemi një qasje holistike mbi gjithçka?

  Holizmi nënkupton që të gjitha pjesët e një sistemi janë të lidhura dhe të varura nga njëra tjetra. Për ta kuptuar, po ju jap një […]
09/19/2018

Koncepti i shëndetit holistik – çfarë nënkupton dhe si ta praktikojmë

  Unë shpesh e quaj trupin tim “tempull”, performanca e të cilit ndikon në të gjitha aspektet e jetës time.  Ne e kuptojmë të gjithë se […]
09/19/2018

Hapi i parë për të patur Shëndet Holistik (ushtrim)

  Bëni një vlerësim të gjendjes tuaj të tanishme në lidhje me shëndetin mendor, emocional dhe shpirtëror. Nëse ju mendoni se nuk ka asgjë që ju […]
09/12/2018

Studim: Si ndikon shpërblimi në motivimin tonë të brendshëm

Mendoni se ne motivohemi nga shpërblimet, paratë, postet drejtuese apo statusi që na jep një punë / arritje e caktuar? Jo gjithmonë… Në një studim të […]
09/06/2018

Çfarë ndodh kur perceptimi ndaj stresit ndryshon (studim)

Në një studim të kryer nga Alia Crum, pedagoge për Psikologjinë në Universitetin e Columbia, u vu re që punonjëset e mirëmbajtjes së hoteleve, edhe pse bënin punë […]
09/06/2018

Efekti “nocebo” – Si i përgjigjet trupi mendimeve tona negative

  Nocebo njihet në mjekësi si fenomeni ku substanca të padëmshme mund t’i shkaktojnë pacientit efekte të dëmshme fizikisht (e kundërta e efektit placebo), dhe kjo […]

Powered by Watch Dragon ball super