15 Strategji për Rritjen e Inteligjencës Emocionale

Inteligjenca emocionale është një cilësi karakteri që duhet zhvilluar sepse ju ndihmon të menaxhoni të gjitha situatat dhe individët me të cilët ndërveproni, duke shmangur konfliktet dhe duke arritur të krijoni marrëdhënie beneficiare për të gjitha palët. 

Inteligjenca emocionale përfshin disa aspekte:

 1. Vetëdijen sociale (sa të aftë jeni të menaxhoni marrëdhëniet sociale)
 2. Vetëmenaxhimin  (sa të aftë jeni të menaxhoni emocionet dhe instiktet tuaja)
 3. Komunikim Efektiv (sa të aftë jeni të dëgjoni në mënyrë aktive, të komunikoni siç duhet me individë të ndryshëm)
 4. Menaxhimit të emocioneve (sa të aftë jeni të identifikoni, njihni dhe kontrolloni emocionet tuaja)

 

Më poshtë kam listuar disa strategji që mund t’ju shërbejnë për rritjen e vetëdijes në lidhje me menaxhimin e emocioneve: 

 1. Mos i trajto ndjenjat e tua si të mira apo të këqija
 2. Observo efektin e vazhdueshëm të emocioneve të tua
 3. Përfshihu në ndjenjën e parehatisë
 4. Ndjeji emocionet e tua fizikisht
 5. Identifiko se kush dhe çfarë të shkakton emocione
 6. Shikoje veten si një grabitqar
 7. Mbaj një ditar për emocionet e tua
 8. Mos u mashtro nga një gjendje negative emocionale
 9. Mos u mashtro nga një gjendje pozitive emocionale
 10. Ndalo dhe pyet veten pse i bën veprime të caktuara
 11. Rivlerëso vlerat e tua
 12. Kontrollo veten
 13. Vë re emocionet e tua në libra, filma dhe muzikë
 14. Kërko për feedback
 15. Njihe veten kur gjendesh nën stres

 

Foto: Pixabay

Powered by Watch Dragon ball super